top of page
På tur

Den Jyske Vestkyst i 3 dage

Pris fra kr.1.159 pr. person

Skøn miniferie langs Vesterhavet

Pak weekendtasken til en tur langs den jyske vestkyst og glæd dig til sjov strandsurfing, friske badeture, spændende historie, kultur og vild natur. 

På blot en weekend kan du nå at opleve noget af det allerbedste, den jyske vestkyst har at byde på. Du kommer nemlig på opdagelse i den hyggelige ferieby Søndervig med imponerende sandskulpturer, rå bunkere og flotte udsigter. Du nyder dukkerter i det friske Vesterhav og får vind i sejlene med strandsurfing på Rømø. UNESCO-arven opleves ved Vadehavet, kulturen pryder ved Esbjerg, og naturen udforskes på tætteste hold på en fantastisk vandretur. Velkommen til den danske vestkyst! 

PRISEN INKLUDERER

EKSTRA OPLEVELSER

 • 2 overnatninger i rooftop

 • 1 times strandsurfing på Rømø 

 • Udførlig rejsebeskrivelse med forslag til overnatningssteder i rooftoppen

 • Inspiration til oplevelser, seværdigheder og aktiviteter 

 • Mini-udekøkken (gasblus, service, gryde og batteridrevet køleboks) 

 • 1 klapbord og 2 klapstole

 • Sengelinned, varme luksusdyner, puder og ekstra tæpper 

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Anbefalet periode: fra maj til oktober, hvor vejret er lunest

 • Nem at sætte op og tage ned (se video)-

 • Påregn ca. 45 min. til opsætning og 45 min. til nedtagning

 • Udleveres fra kl. 09.00.Returneres senest kl. 19,00

Anbefalede ekstra oplevelser på turen – bookes og betales direkte hos den lokale udbyder. Forbehold for prisændringer. 

 • Sandskulpturfestival, fra ca.

 • Tirpitz Museum, fra ca.

 • Vadehavscentret, fra ca.

 • Wellness på Enjoy Resorts Rømø, fra ca.

 • Skærbæk Svømmehal, fra ca.

DKK      60,-
DKK    145,- 
DKK    120,-
DKK    250,-
DKK      54,-

TILLÆGSPRISER

 • Højsæsontillæg kan forekomme - oplyses ved booking

 • Pris pr. medbragt barn (hvis barnet vejer maks. 50 kg og kører sammen med voksen på strandsurfer)

 • Pris pr. medbragt barn (hvis barnet er minimum 12 år og ønsker at køre alene på strandsurfer)

DKK    429,-
 

DKK    654,-

 

Kontakt vores rejseeksperter

henneing_edited_edited.jpg

Henning Winum Bruun
Forretningsudvikler

HB@ourstuff.dk
  27209020

Priser

FORSLAG TIL PROGRAM

Dag 1: Ferieidyl og sandskulpturer 
Fra Aarhus til Søndervig – 150 km


Turen starter i smilets by, Aarhus, hvor rooftoppen er klar til afhentning og montering om eftermiddagen. Herfra går køreturen tværs over den jyske højderyg mod Vestjylland. Tag en afstikker fra motorvejen og nyd at strække ben i det vidtstrakte, lyngklædte hedelandskab. Sidst på dagen ankommer du til feriebyen Søndervig, der er smukt beliggende ved kysten – med det bølgende Vesterhav på den ene side, og den sagte, blanke fjord på den anden. Søndervig danner rammen om den imponerende sandskulpturfestival, hvor det næsten er som at træde ind i et magisk ørkeneventyr (mod betaling, entré ca. 60 kr.). Spadsér også en tur i byen og sug den afslappede feriestemning til dig. Når appetitten kalder, kan du besøge en af de lokale restauranter til en middag. Find det perfekte spot i klitterne og nyd solnedgangens gyldne skær over havet, inden du går til ro i rooftoppen med havets beroligende brusen som akkompagnement. 

Overnatning i rooftop.Dag 2: Bunkere, badetur og strandsurfing 
Fra Søndervig til Rømø – 150 km 


Start dagen med en tidlig morgengåtur langs stranden, mens dagen gryr og kaster et dovent skær over kystens talrige bunkere. Bunkerne ligger som forladte, mastodontiske spøgelser, der hver fortæller en fascinerende og gysende historie om 2. verdenskrig. Efter en tur i Vesterhavets friske morgenbrise, er det tid til at køre sydpå, hvor du enten kan besøge Danmarks vestligste punkt, Blåvand, eller det prisbelønnede, historiske Tirpitz Museum, der ligger som en enorm, underjordisk bunker skjult af klitterne (entré til museet ca. 145 kr.). Kør forbi Esbjergs berømte, hvide statuer ”Mennesket ved Havet” af Svend Wiig Hansen. Først på eftermiddagen når du Nationalpark Vadehavet, der pryder UNESCOs fornemme verdensarvsliste, og her er der mulighed for at udforske områdets særlige natur. Vil du lære mere om den særegne natur, er et besøg på Vadehavscentret anbefalelsesværdigt (mod betaling, entre ca. 120 kr.). Fortsæt turen til Rømø, der ligger midt i Nationalpark Vadehavet. På Rømø kan du glæde dig til masser af sus i maven og vind i sejlene med strandsurfing! Rømøs vidtstrakte strande er nemlig blandt Europas bedste til strandsurfing, og derfor er strandsurfing selvfølgelig inkluderet på din tur! Tag herefter til den smukke Lakolk Strand, hvor du kan køre helt ned til strandkanten i din bil. Spis din aftensmad med det betagende kystlandskab som kulisse og nyd solnedgangen.  

 

Overnatning i rooftop.

Dag 3: Naturskøn vandretur eller wellness
Fra Rømø til Aarhus – 210 km


Miniferiens sidste dag er nået, og i dag er det tid til virkelig at opleve naturen på tætteste hold. Dagen starter derfor med en naturskøn vandretur. Den 8-10 kilometer lange rute tager dig fra Sønderstrand til Lakolk Strand, og på turen kommer du igennem øens karakteristiske øde klitlandskaber, over rislende vandløb, forbi muslingebanker. Og hele vejen kan du nyde den sagte natur og de underskønne udsigter. Ruten slutter ved Lakolk Strand, hvor du kan runde turen af med en is fra et af Danmarks allerbedste ishuse. Er du mere til afslapning og selvforkælelse til den helt store guldmedalje? Så kan du besøge den lækre wellness-afdeling på Enjoy Resorts Rømø. Har du børn med, kan du også benytte vandlandet på Enjoy Resorts Rømø eller besøge Skærbæk Svømmehal. Her kan du fordøje turens oplevelser, mens du lader op med skøn og fornyet energi i de termiske bade eller måske forkæler dig selv lidt ekstra med en af de mange lækre behandlinger. Så er der sat et vidunderligt og luksuriøst punktum for turen, der sikrer øget overskud, når hverdagen atter banker på (mod betaling, entré til wellness fra ca. 250 kr. / entré til svømmehal 54 kr.). Den sidste strækning tilbagelægges, helt veltilpasse i krop og sjæl, uanset om du vælger den naturskønne vandrerute eller en tur i spa. Rooftop og udstyr afleveres atter i Aarhus.  

Rigtig god tur!

Program

OPLEVELSER PÅ TUREN

Sandskulpturer ved Søndervig

Tag på opdagelse i en eventyrverden af kunstfærdige sandskulpturer! Den årlige sandskulpturfestival i Søndervig kan besøges fra maj til november. Og her er det som at træde ind i en ørkenverden, der er vakt til live af de dygtige kunstnere.

Strandsurfing på Rømø 

Få vind i sejlene og store smil på læben! På Rømø er der inkluderet strandsurfing på en af Europas bedste strande til strandsurfing. Vores dygtige instruktører guider dig til feriens sjoveste og aktive oplevelse på Rømøs vidstrakte strande – perfekt til hele familien.

Læs mere >

Strandsurfing på Rømø
Oplevelser
TIRPIZ Museum

Tirpitz Museum

På det prisbelønnede Tirpitz Museum bliver Vestkystens mange spændende historier levendegjort for øjnene af dig. Museet er tegnet af den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels og ligger som en enorm, underjordisk bunker næsten skjult af klitterne. En attraktion i absolut verdensklasse. 

Læs mere >

Mennesket ved Havet

Kæmpeskulptur 

Nyd et gratis kunstindslag på din ferie med et stop ved kæmpeskulturen ”Mennesket ved Havet”. Skulpturen hilser rejsende velkommen fra søsiden og blev rejst i anledning af Esbjergs 100-års jubilæum som selvstændig kommune. De 4 statuer er 9 meter høje og udført af Svend Wiig Hansen. 

Læs mere >

Vadehavet 

Oplev den stolte UNESCO-arv med et besøg i Nationalpark Vadehavet. Vadehavet er Danmarks største nationalpark, og her oplever du enestående natur, der hver dag ændrer sig med tidevandet. Naturen er hjem for både østers, sæler og trækfugle, der i millionvis passerer forbi.

Læs mere >

Sæl ved vesterhavet

Vadehavscentret

Vil du lære mere om det særegne vadehavsområde? Så aflæg Vadehavscentret et spændende visit. Her får du indblik i kulturen og naturen ved Vadehavet – enten gennem de spændende udstillinger eller på guidede ture ud i naturen. 

Læs mere >

Vadehavscentret
Bunkerjagt ved Søndervig

Bunkerjagt ved Søndervig 

Mastodontiske, øde beton-klodser drysset ud over den barske kyst – dragende og gysende! Vestkysten er berømt for sine bunkers fra 2. verdenskrig. Og særligt området nord for Søndervig er optimalt til at tage på bunker-jagt. Her ligger mere end 50 bunkere samlet i det gamle Kryle-kompleks.

Læs mere >

klitterne på Rømø

Vandretur på Rømø 

Snør vandreskoene og udforsk Rømøs fantastiske natur med en knap 10 kilometer lang vandretur fra Sønderstrand til Lakolk Strand. Du kommer igennem både sagte, uberørte klitlandskaber, rislende vandløb og forbi muslinge-banker. Hele vejen forkæles du med smukke udsigter. 

Læs mere >

Wellness Enjoy Resorts

Tag en slapper med selvforkælelse i Enjoy Resorts indbydende spa- og wellnessafdeling. Nyd afslapningen i de forskellige bassiner, eller forkæl dig selv med ekstra behandlinger. Efter et par timer er der garanti for skøn ny energi og veltilpashed i både krop og sjæl. 

Læs mere >

ENJOY WELLNESS

Skærbæk Svømmehal

Skal du eller familiens vandhunde stilles tilfredse, så besøg Skærbæk Svømmehal. Her kan I hoppe i baljen til både baner i det store bassin, sjov og leg i børnebassinet eller en afslappende tur i sauna. I svømmehallens cafeteria kan der købes mad og drikke. 

Læs mere >

Skærbæk svømmehal

FIND NEMT DINE OPLEVELSER PÅ KORTET

Kort

BOOK NU

Tak for tilmeldingen!

Book Nu
bottom of page